Одржан прекуграничен настан во Корча, Албанија

Во текот на вчерашниот ден во Корча, Албанија, се одржа прекуграничен настан под слоганот „Минато, традиција, иднина – Начин на кој комуницираме“, а по повод Европскиот ден за територијална соработка.

Покрај одржаниот саем на кој се претставија повеќе занаетчии од двете земји, беа презентирани и постигнатите резултати од проектите од вториот повик од ИПА 2 програмата за прекугранична соработка со Албанија.

Секако, и Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид имаше можност да ја презентира набавената опрема за спасување на планина во зимски услови во рамки на проектот „Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам“, финансиран од Европската Унија преку ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу двете земји.

Во продолжение Ви пренесуваме дел од атмосферата…