Остварена работна посета во село Брежани, општина Дебрца

Во текот на вчерашниот ден заедно со г-дин Елвис Али, програмски менаџер за ИПА 2 програмата за прекугранична соработка со Албанија, г-дин Марин Белули, претставник на JTS Antenna од Албанија, како и со претставници од Министерството за Европа и Надворешни Работи од Албанија го посетивме планинарскиот дом во село Брежани. На средбата присуствуваше и градоначалникот на општина Дебрца, г-дин Зоран Ногачески, со кого заедно ги презентиравме резултатите од активностите за реконструкција и преадаптација на старата училишна зграда во планинарски дом, а се дискутираше и за идната одржливост на објектот, како и за планираната реконструкција на патот од селото Брежани до Илинска црква, предвидена со реализацијата на проектот „Нови можности за безбеден зимски авантуристички туризам“, финансиран од ЕУ преку ИПА 2 програмата за прекугранична соработка со Албанија и Министерството за локална самоуправа.