Предновогодишна забава за најмладите алпинисти и спасувачи

Пред самиот крај на годината, во тренинг центарот на ПСС имавме неповторлива можност да се дружиме со дечињата од членовите на Алпинистички клуб ПАТАГОНИЈА Охрид и волонтерите од Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид.

Дечињата ни го развеселија центарот и уште еднаш ни покажаа дека детската радост и енергија се неисцрпни и дека ние возрасните треба почесто да се дружиме со нив, ако сакаме вистински да ја доживееме радоста и смислата на животот.

За нашите најмали алпинисти и спасувачи, АК ПАТАГОНИЈА Охрид обезбеди новогодишни подароци, а Планинската Спасителна Служба се погрижи навремено да го донесе и Дедо Мраз, кој со својата санка беше заглавен во големите снежни наноси на Галичица, патувајќи кон Охрид, за да ги израдува сите дечиња. Забавата дополнително ја развесели и познатата охридска тетка Анета Кловнета, која заедно со дечињата, го претвори тренинг центарот на ПСС во голема игротека.

Ја користиме оваа прекрасна прилика да Ви ги честитаме претстојните празници, да Ви посакаме многу здравје, радост и безбедни планински авантури во годината која ни претстои.