Со зголемување на температурите пожарот повторно се разгорува (фото и видео)

Тимовите на ПСС, сѐ уште го набљудуваат развојот од безбедна далечина, но за жал, со покачувањето на температурите и ветрот кој дува константно, пожарот повторно се разгорува.

Екипи од Националниот Парк Галичица пристапија од долната страна и се обидуваат да го изгаснат пожарот.

Дополнително, ќе се приклучи уште еден тим од ПСС, кој ќе обезбеди логистичка поддршка за останатите екипи на терен.