Видео честитка по повод денот на Македонското Воено Воздухопловство

По повод 10 јуни, денот на Македонското Воено Воздухопловство, Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид и нејзините волонтери, би сакале да им го честитаат овој ден на припадниците на армискиот воздухопловен ВИНГ, со кратка видео презентација од заедничката показна вежба за спасување на повреден параглајдерист.

Во продолжение погледнете го видеото од показната вежба, одржана во Стење, 2021 година, со која, уште еднаш се покажа дека цивилно-воената соработка е од големо значење и претставува клучен предуслов за ефикасноста на системот за цивилна заштита.