Видео презентација од вежбата за пребарување и спасување на повредени во авионска несреќа

За време на НАТО-ЕАДРЦЦ вежбата за одговор при катастрофи, која се одржа во септември во Охрид, реализиравме успешна соработка со Министерството за Внатрешни Работи, односно со Специјалната Антитерористичка Единица „Тигар“ и воздухопловните единици, со кои изведовме координирана акција за пребарување и спасување на повредени во авионска несреќа, сценарио кое е многу реално за регионот во кој делуваме.