Потпишан Меморандум за соработка меѓу ПСС и ИПА Охрид (Интернационална Полициска Асоцијација)

Во текот на вчерашниот ден, во просториите на Оперативниот и тренинг центар на Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид беше потпишан Меморандум за соработка меѓу ПСС и ИПА Охрид (Интернационална Полициска Асоцијација).

Целта на потпишувањето на Меморандумот е продлабочување на соработката, како и организација во иднина на едукативни работилници за припадниците на полицијата за безбедно изведување на работните обврски на планински терен.